A britek nagy többsége jobban aggódik a klímaváltozás miatt, mint az EU-ból történő kilépés miatt

2 perc

Egy júliusban közzé tett felmérés szerint a briteket sokkal inkább foglakoztatják az éghajlatváltozás lehetséges következményei, mint a brit EU-tagság megszűnésének hatásai. A reprezentatív kutatás meglepő eredményt hozott.

Épp akkor élte át története legforróbb napjait Nagy-Britannia, amikor a tanulmányt publikálták; Cambridgeben 38,1 Celsius-fokos rekordhőmérsékletet mértek.

Ennek fényében talán annyira nem meglepő a kutatás legfőbb megállapítása, miszerint a britek 71%-a úgy látja, hogy a klímaváltozás hatásai fontosabbak lesznek, mint az úgynevezett Brexité, az unióból történő kilépésé.

Erősebb, mint a politika

Még azokban a régiókban is jobban tartottak az éghajlatváltozás következményeitől, ahol egyébként nagyarányban az EU-s kilépés mellett szavaztak még 2016-ban.

Walesben például a helyiek 78 százaléka, a kelet- és közép-angliai térségekben a válaszadók 74 százaléka tartja úgy, hogy a klímaváltozás hosszú időtávlatban nagyobb hatással lesz az országra, mint a kilépés az Európai Unióból.

A Temze vízállása is magasabb lehet a tengerszint emelkedése miatt.

A kutatásból az is kiderült, hogy a válaszadók 61 százaléka annak ellenére nem tartja elégségesnek a brit kormány által az éghajlatváltozás folyamatának megállítására tett intézkedéseket, hogy a szigetország az elmúlt évtizedben jelentős hangsúlyt fektetett a megújuló energia előállítására.

Ezeket is olvasd el!

Így születnek az új helyiségek

Szerencsésebb kialakítással akár két szoba is lehet egyből abban az esetben, ha minden adott a válaszfal beépítéséhez. Ahhoz, hogy az új terek alkalmasak legyenek a nyugodt légkör megteremtésére érdemes alaposan megtervezni a hangszigetelést.

Százezreket lehet spórolni az otthoni zöldségtermesztéssel

A cím kicsit csalóka, hiszen nemcsak az üvegház kivitelezésén múlik az, hogy mennyit lehet szüretelni egy kerti üvegházból, hanem a választott növényeken és a ráfordított időn is. A cikkben azt mutatjuk meg, hogy optimális körülmények esetén mire számíthat a hobbi üvegház tulajdonosa.

Belehúzott az Európai Unió a környezetvédelembe – a felmérések szerint a lakosság is

A világ tengerpartjainak megtisztítását szervezte és a klímasemlegességgel kapcsolatos célkitűzésekről is felmérést készíttetett az Európai Bizottság. Az Európai Unió testülete 2050-re teljes klímasemlegességet szeretne, amelyet a tagállamok lakossága is támogatja. Ezzel együtt döntöttek arról is, hogy a takarítás világnapja alkalmából összeszedik a világ 80 országának tengerpartjairól a hulladékot.

Erre kell odafigyelni dűbelezésnél

A hőszigetelés dűbelekkel történő felhelyezése viszonylag egyszerűnek tűnik, azonban – mint számos egyszerűnek tűnő dolognál – vannak olyan folyamatai, amit nem mindegy, hogy hogyan csinálunk.

Így lehet télen-nyáron jó idő a tetőtérben

Rosszul szigetelt tetőtereknél visszatérő probléma, hogy telenként jóval több energiát kell felhasználni a helyiségek melegen tartására, nyáron viszont iszonyatosan meleg van. A tetőfedő anyagok kevésbé, de befolyásolják a hőtartással kapcsolatos tulajdonságokat, azonban a megfelelő szigetelés elengedhetetlen, ha spórolni akarunk a fűtés/hűtési költségeken.

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások