Elakadtál az ablakok körüli hőszigetelés felrakásánál? Itt a segítség

Eszes Ádám

2 perc

A kőzetgyapot hőszigeteléssel viszonylag könnyű dolgozni, hiszen egy könnyen kezelhető anyagról van szó. Azonban előfordul, hogy a profik is elakadnak a homlokzati szigetelés installálásánál, főként a nyílászáró körüli részek okoznak nehézséget. Ehhez nyújt segítséget a cikkben levő videó.

A hőszigetelés felrakásánál az egyik legfontosabb szempont, hogy teljesen résmentesen történjen. A sima felületnél ez még nem okoz gondot általában, de néha a tapasztaltabbakon is kifog egy-egy ajtó vagy ablak.

A ROCKWOOL ezért készített egy olyan videót, amelyen a leglényegretörőbben magyarázza el a szakember azt, hogy hogyan is érdemes elvégezni a nyílászárók szigetelését. A felvételen olyan hasznos tanácsok hallhatók egyenesen a gyártótól, amellyel enyhe túlzással pont olyan egyszerű lesz a munka, mintha egy sima falfelületről lenne szó.

Az is kiderül a videóból többek között, hogy hogyan érdemes a ragasztóval feltenni a kőzetgyapot szigetelőelemeket úgy, hogy a ragasztó közben ne színezze el a nyílászárókat és elkerülhető legyen a lineáris hőtágulás.

2 responses to “Elakadtál az ablakok körüli hőszigetelés felrakásánál? Itt a segítség

  1. Nagyszeru anyag.

    Letezik arrol is video, hogy hogyan kell a homlokzati szigetelest a tetohejon kivuli szigetelessel egybedolgozni? Hasznos volna.

    1. Tisztelt Levélírónk! Az Ön által említett kérdéssel kapcsolatban nem rendelkezünk videóval. Kérjük nézze át a javasolt csomóponti kialakításokat tartalmazó rajzokat, melyeket az alábbi linken ér el: https://www.rockwool.hu/alkalmazasi-teruletek/tetoterek-szigetelese/?selectedCat=cad%20rajzok Bízunk benne megtalálja a megfelelő kialakítási módot. Ha nem kérjük keresse meg alkalmazástechnikus kollégáinkat, akik készséggel válaszolnak majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

AJÁNLJUK:

Pince szigetelés ásványgyapottal: Hogyan csináld magadnak?

Szívesen szigetelnéd pincédet, de nem tudod, hogy hogyan és mivel kezdj neki? Most mutatunk egy megoldást, amely tartós, és hosszú távon rendkívül költséghatékony. A kőzetgyapot hőszigetelést szinte gyermekjáték felhelyezni, de ehhez egy pár dologra oda kell figyelni.