Ennyire könnyű dolgozni a kőzetgyapottal

Eszes Ádám

2 perc

Számos előnye van a kőzetgyapot szigetelőanyagoknak. Ezek közül az egyik, hogy könnyen formázható, azaz egyszerű vele dolgozni. A ROCKWOOL alelnöke most azt mutatja meg, hogy ez mekkora szabadságot adhat nemcsak a kivitelezők, hanem a tervezők, fantáziájának is.

Kertes ház, játszóház, ipari csarnok. Ezekben az a közös, hogy mindegyiket ki lehet szigetelni a ROCKWOOL kőzetgyapottal. Ugyan a középső kakukktojás, hiszen nem biztos, hogy van értelme egy játszóházat külső szigeteléssel ellátni, annak szemléltetésére viszont tökéletes, hogy szinte bármilyen felületnek meg lehet oldani a szigetelését a ROCKWOOL termékeivel.

Miért jó ez?

Legyen szó bármilyen merész vagy formabontó ötletről, a ROCKWOOL-lal nemcsak az épület energiahatékonysága csökkenthető. A kőzetgyapot hőszigeteléssel az ingatlanban levők biztonsága is garantált. Mivel a ROCKWOOL fő alapanyaga a bazaltkő éghetetlen, a szigetelőelemek tűzhatlanok. De a hőszigetetelésnél és a tűzvédelemnél is többet nyújt – kiváló hangszigetelők is.

Ezeket az előnyöket ráadásul a lehető legtovább élvezheti a tulajdonos, mert a kőzetgyapot hőszigetelő-anyagok rendkívül tartós és időálló termékek. Kiváló hőszigetelő és további előnyös tulajdonságukat megtartják teljes élettartamuk alatt, ezzel is hozzájárulva az épületek folyamatos passzív tűzvédelméhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

AJÁNLJUK:

Így lehet télen-nyáron jó idő a tetőtérben

Rosszul szigetelt tetőtereknél visszatérő probléma, hogy telenként jóval több energiát kell felhasználni a helyiségek melegen tartására, nyáron viszont iszonyatosan meleg van. A tetőfedő anyagok kevésbé, de befolyásolják a hőtartással kapcsolatos tulajdonságokat, azonban a megfelelő szigetelés elengedhetetlen, ha spórolni akarunk a fűtés/hűtési költségeken.