Ez a 7 ok, ami miatt érdemes kőzetgyapot homlokzati és hőszigetelést használni

Eszes Ádám

3 perc

Sokszor esett szó ezen az oldalon a bazaltkő felhasználásával készült kőzetgyapot szigetelőelemek erősségéről, de most az összes pozitív tulajdonságát egybegyűjtöttük.

A homlokzatok megfelelő hőszigetelésével a falakon keresztül kiáramló hő mennyisége, az alacsonyabb fűtésszámlával pedig az épület üzemeltetési költsége is csökkenthető. A homlokzati szigetelésre költött pénzt ezért inkább érdemes befektetésként kezelni, nem pedig kiadásként.

Ez a befektetés még gyümölcsözőbb, hogy ha az alacsonyabb számlákon kívül még más előnyei is vannak – ezeket gyűjtöttük most össze.

Tűzálló

A bazaltkő megvédi otthonainkat a tűztől. Nem éghető, és akár 1000 Celsius-fokot is kibír. A kőzetgyapot szigetelés ennél magasabb hőmérsékleten sem bocsát ki mérgező füstöt, mert minimális organikus alkotóelemet tartalmaz.

Hőtartó és energiahatékony

A kőzetgyapot hőszigetelés kiválóan tartja a hőt. A ROCKWOOL-lal nyáron kevesebb energiát kell felhasználni az épület hűtésére, télen pedig a hűtésére. Az Európában elfogyasztott energia 41%-át az épületek energiaigénye teszi ki.

Légáteresztő

A ROCKWOOL-lal optimális beltéri hőmérséklet mellett is garantálható az épületek természetes szellőzése. Így az épületek „lélegzése” véd a penészedés ellen is.

Hangszigetelő

A ROCKWOOL kőzetgyapot rendkívül hatékony hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik nyílt szálszerkezetű felépítése miatt. teszi termékeinket. Az ingatlan típusától függetlenül a ROCKWOOL szigetelőanyag alkalmazása az egyik legjobb hangszigetelési megoldás.

Kiváló vízvezető

A bazaltkő segítségével még a vízáramlás is kontrollálható. A kőzetgyapot elnyeli, és csak lassan ereszti ki a vizet. Így kevesebb víz felhasználásával hatékonyabban lehet zöldségeket termelni kőzetgyapot termesztőközegben.

Tartós

A kőzetgyapot szigetelés évtizedek múlva is tartja alakját és méretét. Nem károsítja sem az időjárás, sem pedig különböző rágcsálók. A ROCKWOOL szigetelőrendszerek élettartama megegyezik az épületekével.

Újrahasznosítható

A ROCKWOOL cégcsoport egyik fő irányelve a környezettudatosság. Ennek jegyében szinte magától értetődő, hogy a termékei minden szempontból környezettudatos alternatívának számítanak a hagyományos megoldásokkal szemben. A kőzetgyapot 100%-ban újrahasznosítható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

AJÁNLJUK:

Az alapoktól a háztetőig – min és hogyan tudunk spórolni egy építkezés során?

Egy építkezés ugyan drága mulatság, de azért nem kell anyagi csődbe hajszolni magunkat, mire áhított otthonunk felépül. Ebben a cikkben bemutatjuk, miként lehet az építkezéskor felmerülő tetemes kiadásokból észszerűen lefaragni anélkül, hogy fel kellene adni álmainkat.