Ezért fontos a zajmentesség

Eszes Ádám

3 perc

Ha nem lenne hangszigetelő tulajdonsága az épületeknek, akkor a legapróbb zajt is hallanánk közvetlen környezetünkből a nap 24 órájában. Ez ellehetetlenítene minden, pihenéssel kapcsolatos tevékenységet. A hosszú távú zajterhelés halláskárosodáshoz vezet, de más okból sem ajánlott sokáig tűrni a kellemetlen hanghatásokat.

Mi lenne, ha nem fogna fel semmi a környezetből érkező zajokból, az autók beszűrődő hangjából, az esetleges utcai kiabálásokból a ház fala és az ablakai?

Nyilvánvaló a válasz, hogy nagyon kellemetlen lenne: a nyugalmat igénylő házon belüli aktivitások szinte teljesen ellehetetlenülnének. Az is nyilvánvaló, hogy ezek az eszközök felfognak valamennyit az ingatlan felé irányuló hangokból, az viszont már változó, hogy mennyire hatékonyan.

Az a tudósok által bizonyított, hogy a hosszú távú zajterhelésnek egészségügyi kockázatai is vannak. A szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát és a kialvatlanság esélyét is növeli a folyamatos, kéretlen hanghatás.

Egyszerű a megoldás

Mindenki vágyik a csendre és a nyugalomra, és ez a megfelelő hangszigeteléssel bármilyen környezetben megoldható.

A kőzetgyapot pont ezt a csendet és nyugalmat tudja biztosítani különleges kialakításának köszönhetően. A hőszigetelést biztosító, tűzálló táblák rendkívül tartósak. Szinte minden faltípust lehet vele hangszigetelni.

A kőzetgyapot víz- és páraáteresztő és kiváló hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Nem véletlen, hogy a kőzetgyapotot profi próbatermek hangszigetelésére is használják.

A kőzetgyapot nyílt szálszerkezetű felépítése rendkívül hatékony hangszigetelővé teszi termékeinket. Legyen az lakóépület, ipari felhasználású létesítmény, vagy kereskedelmi egység, a ROCKWOOL szigetelőanyag alkalmazása az egyik legjobb hangszigetelési megoldás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

AJÁNLJUK:

Ezért nem éri meg a belső hőszigetelés

Vannak olyan esetek, amikor kivitelezhetetlen, vagy aránytalanul nagy költséggel járna a külső hőszigetelés. Szakmai körökben általában nem javasolják, de abban konszenzus van még a szakemberek között is, hogy a nem létező hőszigetelésnél nincs rosszabb.