Felújítanál? Lehet, hogy ez kell neked!

Eszes Ádám

3 perc

Gyakran fordul elő, hogy a ház felújítása során az épület hőszigetelése is megújul. A ROCKWOOL termékei tökéletes megoldást jelentenek ehhez. A következő szigetelőelem válaszfalakhoz, előtétfalakhoz, borított gerendafödémekbe, nem járható padlásfödémekre, esetleg acél falkazettákba is kiváló megoldást jelent. Bemutatkozik a MULTIROCK.

A ROCKWOOL által gyártott MULTIROCK kőzetgyapot hőszigetelő lemezeket több területen is fel lehet használni. Ez a tulajdonság kifejezetten előnyös lehet akkor, ha egy ingatlan átfogó felújítását végezzük.

A MULTIROCK a szobák újraelosztásánál, a gipszkarton válaszfalak szigetelésére is jó választás lehet. Hiszen a kőzetgyapot nemcsak páratlan hő-, hanem ugyanilyen hangszigetelő tulajdonságokkal is rendelkezik.

Lehet azt mondani, hogy két legyet ütünk vele egy csapásra, hiszen az új terek ezzel az ott levők nyugalmát is garantálják, azonban kettőnél jóval több légyről van szó. A MULTIROCK a többi ROCKWOOL-termékhez hasonlóan tűzbiztos és páraáteresztő, így a penészedés és az esetleges tűzesetek ellen is védelmet nyújt.

A tetőn is verhetetlen

Ha a tetőtér szigetelését valósítanánk meg vagy cserélnénk le, akkor is tökéletes megoldás. A MULTIROCK alkalmas a nem járható padlásfödémek és a borított gerendafödémek szigetelésére. Ez rengeteg megtakarítást eredményezhet a fűtési számlákon, hiszen a meleg levegő felfelé, a nem, vagy rosszul szigetelt padláson át is távozik.

Ha a felújítandó épület valamilyen oknál fogva kívülről nem, csak belülről szigetelhető, akkor szintén a MULTIROCK az egyik legjobb megoldás, ahogy a zárt álmennyezetek feletti hő- hang és tűzvédelmi szigetelésénél is.

A teljesség kedvéért megjegyzendő, hogy a MULTIROCK mindezeken felül új, könnyűszerkezetes épületek acél falkazettáiba is beépíthető. A gyártó elsősorban olyan szerkezetekben történő felhasználásra ajánlja a terméket, ahol nincs mechanikai igénybevétel és áramló levegő nem éri.

A MULTIROCK a ROCKWOOL többi termékéhez hasonlóan tartós, minőségét és így kedvező tulajdonságait hosszú ideig őrzi. Az egészségre nem káros, magas biológiai oldódóképességű, EUCEB minősítésű kőzetgyapot alapanyagból készül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

AJÁNLJUK:

Ötletek a karácsonyi dekorációhoz

Egy karácsonyfát számtalan módon fel lehet díszíteni. Van, aki a már sok-sok éven át használt díszeit rakosgatja a fára idén is. Mások modern, minimalista díszítést választják. Megint mások ragaszkodnak az arany-piros vagy az ezüst-kék összeállításhoz. Íme néhány ötlet a karácsonyfaállításhoz, hogy az ünnep díszei illeszkedjenek lakásunkhoz.