Hamarosan indul a szezon, ideje beszerezni a kőzetgyapot termesztőközeget!

Eszes Ádám

4 perc

Lassan itt a tavasz, úgyhogy el lehet kezdeni a kerti munkák előkészületeit, ami egyes zöldségek esetében azt jelenti, hogy palántázhatunk. Nemcsak üvegházas termeléshez, hanem előneveléshez is érdemes kőzetgyapot termesztőközeget beszerezni.

Hamarosan már lehet is ültetni, viszont több olyan növényfajta is van, amelyet érdemes előnevelnünk, hogy a palánták később minél ellenállóbbak legyenek. Ezek közül a klasszikus a paradicsom, a paprika, káposztafélék, de előnevelhetjük a salátát, snidlinget, uborkát is.

A kőzetgyapot az üvegházakban történő precíziós gazdálkodás egyik fő segédeszköze, de nem csak üvegházakban használható. A technológia lényege, hogy ha gyökér és környezete mindvégig optimális körülmények között van, akkor az a növény jóval aktívabb növekedését segíti elő.

Napjainkra egyre elterjedtebb megoldás a kőzetgyapot termesztőközeg használata a palántázásnál. A termesztőközegben a növények gyökerei jobban nőnek, ezért nagyon fontos, hogy jó minőségű terméket válasszunk. Ha jól döntünk, akkor megfelelő gondozás mellett a növény bőséges hozammal hálálhatja meg a munkánkat.

A csíráztatás után, az első gyökerek megjelenésétől kezdve nagyon fontos, hogy a növény megfelelő, védett körülmények között legyen és optimális mennyiségű tápanyaghoz jusson. A kőzetgyapottal ezt az utóbbi folyamatot erősíthetjük, a termesztőközeg ugyanis a hatékony gyökérzetfejlesztést és a megfelelő tápanyagfelvételt teszi lehetővé.

Mit válasszunk?

A GRODAN kőzetgyapot termesztőközeggel vízpazarlás nélkül, hatékonyan csíráztathatunk bármilyen növényt, akár ipari mennyiségben is.

A ROCKWOOL-csoporthoz tartozó kőzetgyapot-termék napjainkra már nemcsak a palántázásra, hanem a termesztési ciklus minden részére biztosít hatékony megoldást.

A GRODAN kőzetgyapot termesztőközeg az úgynevezett „Precision Growing” atyjának tekinthető. Ennek lényege, hogy a lehető legkevesebb tápanyag felhasználásával a lehető legnagyobb hozam legyen elérhető.

A GRODAN kiválóan megtartja a növekedéshez szükséges vizet és a tápanyagoldatot. Így ahelyett, hogy a talajba elszivárogna, a növény közvetlen közelében marad. Ez pedig azt jelenti, hogy jóval kevesebb öntözéssel érhetjük el ugyanazt a hatást, mint a földben termesztett növényeknél. Nem beszélve arról, hogy a kőzetgyapot termesztőközeg steril, baktériumoktól és kártevőktől teljesen mentes.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

AJÁNLJUK:

Lehet, hogy kisebb, de legalább saját

Ha túl kis házat építünk, nem férünk el benne. Ha túl nagyot, azt költségesebb lesz felépíteni, berendezni és nem utolsósorban fenntartani. Milyen akkor az ideális házméret?