Így készül el egy ház hőszigetelése kőzetgyapotból

Eszes Ádám

2 perc

Egy laikus számára kifejezetten egyszerűnek tűnhet egy épület szigetelése, ez azonban koránt sem így van. A ROCKWOOL csapata videón mutatta meg, hogy mennyire fontos a megfelelő építőanyagok használata és a precíz, aprólékos kivitelezés.

A homlokzatok megfelelő hőszigetelésével a falakon keresztül kiáramló hő mennyisége, így az alacsonyabb fűtésszámlával az épület üzemeltetési költsége is csökkenthető. A homlokzati szigetelésre költött pénzt ezért inkább érdemes befektetésként kezelni, nem pedig kiadásként.

Javasoljuk ezt a cikkünket is: Garázsok hőszigetelése – egyszeri, de hasznos befektetés

Indítóprofil, FRONTROCK MAX kőzetgyapot, csatlakozóprofil, védőfólia, ragasztóhabarcs, dübel, ágyazóhabarcs – és ezek még csak egy részét képezik annak, amire a tökéletes hőszigeteléshez szükség van.

Még az sem mindegy, hogy a kész homlokzati szigetelésre milyen festék kerül. Szerencsére minden tudnivaló kiderül a ROCKWOOL által készített magyar nyelvű videóból.

https://www.youtube.com/watch?v=2dkt4RDbIcM

Tudtad?

A ROCKWOOL termékei kiváló hő- és hangszigetelők, az épületekkel azonos élettartammal rendelkeznek, ezért az installálásukat követően nincs szükség karbantartásra vagy cserére. Egy megfelelően szigetelt épületnél a korábbi fogyasztás 70%-a is megtakarítható. De nemcsak ezért éri meg a ROCKWOOL-t választani. A teljesen tűzálló kőzetgyapot-szigeteléssel nem csak a tulajdonos jár jól, hanem a környezet is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

AJÁNLJUK:

Hőszivattyú egy régi házban – hogyan kell felszerelni és mire kell figyelni

A régebbi épületek gyakran nem energiahatékony módon működnek. Ennek egyik oka, hogy 30, vagy 40 évvel ezelőtti építkezések esetében még nem volt annyira kiemelt szempont az energiatakarékos üzemelés, mint napjainkban. Az épületek hőszigetelése sem volt régebben annyira nyilvánvaló, mint manapság. Számos esetben a nyílászárók is már felújításra, cserére szorulnának. Van úgy, hogy a kazán, vagy maga a fűtési rendszer teljes megújítására van szükség. Azért, mert az épület régi, alkalmazhatunk modern megoldásokat is. Jelen cikkünkben azt vizsgáljuk, hogy miként lehet hőszivattyút telepíteni egy régi építésű házba, milyen műszaki kérdésekre kell ezzel kapcsolatban figyelni.