Így készül el egy ház hőszigetelése kőzetgyapotból

Eszes Ádám

2 perc

Egy laikus számára kifejezetten egyszerűnek tűnhet egy épület szigetelése, ez azonban koránt sem így van. A ROCKWOOL csapata videón mutatta meg, hogy mennyire fontos a megfelelő építőanyagok használata és a precíz, aprólékos kivitelezés.

A homlokzatok megfelelő hőszigetelésével a falakon keresztül kiáramló hő mennyisége, így az alacsonyabb fűtésszámlával az épület üzemeltetési költsége is csökkenthető. A homlokzati szigetelésre költött pénzt ezért inkább érdemes befektetésként kezelni, nem pedig kiadásként.

Javasoljuk ezt a cikkünket is: Garázsok hőszigetelése – egyszeri, de hasznos befektetés

Indítóprofil, FRONTROCK MAX kőzetgyapot, csatlakozóprofil, védőfólia, ragasztóhabarcs, dübel, ágyazóhabarcs – és ezek még csak egy részét képezik annak, amire a tökéletes hőszigeteléshez szükség van.

Még az sem mindegy, hogy a kész homlokzati szigetelésre milyen festék kerül. Szerencsére minden tudnivaló kiderül a ROCKWOOL által készített magyar nyelvű videóból.

https://www.youtube.com/watch?v=2dkt4RDbIcM

Tudtad?

A ROCKWOOL termékei kiváló hő- és hangszigetelők, az épületekkel azonos élettartammal rendelkeznek, ezért az installálásukat követően nincs szükség karbantartásra vagy cserére. Egy megfelelően szigetelt épületnél a korábbi fogyasztás 70%-a is megtakarítható. De nemcsak ezért éri meg a ROCKWOOL-t választani. A teljesen tűzálló kőzetgyapot-szigeteléssel nem csak a tulajdonos jár jól, hanem a környezet is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

AJÁNLJUK:

Házépítés előregyártott modulokból

Álomházuk megvalósítását tervező építtetők számos építési technológia közül választhatnak. Az egyes megoldási módozatok esetében azonban jelentős eltérések lehetnek mind az egész beruházás megvalósítási költségeiben, mind annak időtartamában. Nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy a választott építési technológia hatással lesz a ház üzemeltetési olyan paramétereire is, mint például energiahatékonyság, tartósság vagy az akusztikai jellemzők. Jelenleg a tégla, mint a klasszikus falazóelem felhasználása a legnépszerűbb, de az utóbbi években megnőtt az érdeklődés az előregyártott elemeket vagy modulokat alkalmazó technológiák iránt. Hogyan is néz ki ez? Mit lehet tudni róla?