Így lehet télen-nyáron jó idő a tetőtérben

Eszes Ádám

4 perc

Rosszul szigetelt tetőtereknél visszatérő probléma, hogy telenként jóval több energiát kell felhasználni a helyiségek melegen tartására, nyáron viszont iszonyatosan meleg van. A tetőfedő anyagok kevésbé, de befolyásolják a hőtartással kapcsolatos tulajdonságokat, azonban a megfelelő szigetelés elengedhetetlen, ha spórolni akarunk a fűtés/hűtési költségeken.

A ROCKWOOL Multirock nevű kőzetgyapot hőszigetelő elemeit az ilyen problémák megoldására fejlesztették ki. Csak zárójelben megjegyzendő, hogy gipszkarton válaszfal rendszerekben és könnyűszerkezetes épületek falkazettáiban is alkalmazható kedvező tulajdonságai, például a hangszigetelés vagy a tűzbiztosság miatt.

A Multirockot kedvező hőtartó képessége alkalmassá teszi, hogy borított gerendafödémek gerendák közötti légterében is csökkentse a hőveszteséget. Megfelelő felhelyezése egyszerű, hiszen a kőzetgyapottal könnyű dolgozni, azonban kevésbé szakavatottak bízzák szakemberre a felhelyezését a megfelelő szigetelőhatás érdekében.

A Multirock nyáron a napsugarak miatti hőhatást „tartóztatja fel”, télen pedig azt akadályozza meg, hogy a hideg lehűtse a belső tereket.

  1. Tetőfedés
  2. Tetőléc
  3. Ellenléc-átszellőztetett légrés + alátéthéjazat
  4. Átszellőztetett légréteg (szükség esetén)
  5. Deltarock szarufák közötti belső oldali hőszigetelés
  6. Multirock lécváz közötti szigetelés
  7. Párazáró fólia + Gipszkarton burkolat
forrás: ROCKWOOL

Ezért csökkennek a kiadások a Multirockkal

A kőzetgyapot hőszigetelő képességét a kőzetszálak között található legtermészetesebb szigetelőanyag, a levegő biztosítja. A ROCKWOOL kőzetgyapot finom szálszerkezetének és viszonylag magas testsűrűségének köszönhetően a szálak közötti levegő megközelítőleg nyugalomban van. Ez azt jelenti, hogy megfelelő hőszigetelés esetén a külső hatás alig befolyásolja a benti levegőhőmérsékletet – igaz, ehhez nem csak a tetőtér, hanem a teljes ingatlan hőszigetelése szükséges.

Ezek a cikkek is érdekelhetik:
Felújítás otthonainkban – fókuszban a szigetelés

Azt mindenképp érdemes figyelembe venni, hogy a kőzetgyapot hőszigetelő képességét befolyásolhatja, hogy vízszintes vagy függőleges felületet hőszigetelnek vele, hogy a felülete áramló vagy nyugalomban lévő, nedves vagy száraz levegővel érintkezik.

Az sem mindegy, hogy milyen terméket választunk, hiszen a ROCKWOOL szigetelőelemei a felhasználási területek függvényében különböző tulajdonsággal rendelkeznek.

Küldjön visszajelzést!

E-mail címe nem kerül közlésre

AJÁNLJUK:

Erre kell odafigyelni dűbelezésnél

A hőszigetelés dűbelekkel történő felhelyezése viszonylag egyszerűnek tűnik, azonban – mint számos egyszerűnek tűnő dolognál – vannak olyan folyamatai, amit nem mindegy, hogy hogyan csinálunk.

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások