Legyen jó levegő a lakásunkban is!

Wojciech

4 perc

A lakások megfelelő szellőztetése egyaránt fontos a lakók egészsége és kényelme szempontjából. Az új, modern módszerek alkalmazása jelentősen javíthatja a beltéri levegő minőségét, és megelőzhet olyan problémákat, mint mondjuk a penészesedés. Ismerjük meg, hogy miként biztosítható az ideális beltéri levegőminőség kialakítása otthonunkban!  A megfelelő levegőminőség nem csupán a kültereken, az utcákon, a tágabb értelemeben vett

A lakások megfelelő szellőztetése egyaránt fontos a lakók egészsége és kényelme szempontjából. Az új, modern módszerek alkalmazása jelentősen javíthatja a beltéri levegő minőségét, és megelőzhet olyan problémákat, mint mondjuk a penészesedés. Ismerjük meg, hogy miként biztosítható az ideális beltéri levegőminőség kialakítása otthonunkban! 

A megfelelő levegőminőség nem csupán a kültereken, az utcákon, a tágabb értelemeben vett környezetünkben fontos, hanem otthonunkban is kiemelt jelentőségű. A mindennapi környezetünk levegőminőségével kapcsolatos, egyre növekvő tudatosság felkelti az emberek figyelmét lakásaik megfelelő szellőzésének megteremtése. A megfelelő levegőáramlás nemcsak a kényelem, hanem a lakók egészsége szempontjából is fontos. 

Páralecsapódás és penészesedés 

Sok lakásban jelent problémát a falak, sarkok penészesedése. Különösen a csapadékos, hűvös vagy hideg napokon kell ügyelni a penészesedés elkerülésére. A helyes szellőztetéssel megakadályozható, hogy lakásunk beltereiben a nedvesség felhalmozódjon, ami a penész kialakulását segíti elő. Ennek megelőzése érdekében gondoskodni kell a folyamatos levegőáramlásról, különösen azokban a helyiségekben, amelyek különösen ki vannak téve a nedvességnek, mint például a fürdőszobák vagy konyhák. Ezekben a helyiségekben esetleg érdemes olyan ventilátorokat telepíteni, amelyek automatikusan bekapcsolnak magas páratartalom esetén. 

Fentieken túl, megfelelő, azaz ilyen értelemben a páraáteresztő hőszigetelő-anyagok használata jelentősen hozzájárulhat a páralecsapódás csökkentéséhez. Bár a jó tömítésű ablak- és ajtótömítésekkel megakadályozható, hogy otthonunk huzatos legyen, ezek a modern nyílászárók – megfelelő szellőztetés hiányában – elősegíthetik a páralecsapódást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

AJÁNLJUK:

Formabontó épületek és családi házak: hengerek, kupolák, hullámos homlokzatok. Hogy tervezik, kivitelezik ezeket? Milyen lehet élni az ilyen épületekben?

Formabontó épületek és családi házak: hengerek, kupolák, hullámos homlokzatok. Hogy tervezik, kivitelezik ezeket? Milyen lehet élni az ilyen épületekben?