Milyen festéket használjak kőzetgyapot hőszigetelő rendszerhez?

Eszes Ádám

2 perc

Az épületek színe az egyik legmeghatározóbb látványelem. Azonban nem mindegy, hogy milyen típusú festéket használunk a különböző felületekre. Ha kőzetgyapot homlokzati szigetelést választottunk, érdemes olyan festéket választani, amely nem csökkent a szigetelőanyag előnyös tulajdonságain.

A kőzetgyapot hőszigetelés pozitívumait ebben a cikkben foglaltuk össze. A páraáteresztő képességéről is írtunk már és nagyrészt ezzel a képességgel függ össze az is, hogy hogyan válasszunk megfelelő festéket a kőzetgyapottal szigetelt felületre.

A kőzetgyapot szálas szerkezete teszi lehetővé a páraáteresztést, amellyel biztosított az épületek lélegzése. Ez a jelenség pedig akadályozza a falak penészedését. Ezért érdemes olyan festéket választani mind kül-, mind beltéri munkákhoz, amely kiegészíti ezt a hasznos tulajdonságot, azaz rendkívül páraáteresztő.

A ROCKWOOL kőzetgyapot termékeihez a szilikon bázisú festéket ajánlja. Hogy miért? Az ilyen festékek rendkívüli páraáteresztő képességgel rendelkeznek, miközben színe tartósan ellenáll a külső hatásoknak.

Mennyi az annyi?

A tapasztalatok alapján egy négyzetméterre nagyjából 0,4 liter szilikon vagy szilikát festék szükséges. Természetesen ez a mennyiség erősen függ a kivitelezés precizitásától, az aljzat minőségétől, a gyártmány típusától, ezért lehet több is.

A festés feltétele, hogy a homlokzat és a levegő hőmérséklete legalább 5°C legyen, de ne haladja meg a 25°C-ot.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

AJÁNLJUK:

Ez a 7 ok, ami miatt érdemes kőzetgyapot homlokzati és hőszigetelést használni

Sokszor esett szó ezen az oldalon a bazaltkő felhasználásával készült kőzetgyapot szigetelőelemek erősségéről, de most az összes pozitív tulajdonságát egybegyűjtöttük.