Mire figyelj oda felújításnál?

Eszes Ádám

2 perc

Nem minden esetben elég a félretett pénz arra, hogy otthonunkat olyanná alakítsuk, amilyenné szeretnénk. Ha elég, akkor is érdemes alaposan átgondolni, hogy mit és hogyan szeretnénk.

Mielőtt belevágnánk a lakás/ház felújítási munkáiba, érdemes végiggondolni, hogy miket szeretnénk pontosan megcsinálni vagy átalakítani. Fontos priorizálni az egyes elképzeléseket, főleg abban az esetben, ha anyagi erőforrásaink végesek.

Ebben az esetben az olyan munkálatokat érdemes a fontossági sorrend első helyére tenni, amelyek hosszabb távon megtérülnek. Például, ha a fűtésrendszer korszerűsítése vagy napelem között kell választani, akkor jobban járunk, ha egy gyors számolással kiderítjük, hosszabb távon melyikkel marad több a pénztárcánkban. Hiszen minél többet spórolunk, annál előbb lesz lehetőség a következő beruházásra.

Alacsonyabb számlák egyetlen lépéssel

Pontosan ilyen költségcsökkentő beruházás a szigetelés esetleges cseréje, vagy felhelyezése. Egy épület fűtési költségei teszik ki a havi számlák nagy részét abban az esetben, ha a szigetelés korszerűtlen, esetleg egyáltalán nincs.

Szigetelést nemcsak újonnan épült háznál, hanem utólag, felújításnál is kiválóan el lehet helyezni. Egy ház esetében viszonylag egyszerű szigetelni a külső felületet, vagy lecserélni a már meglévő, de alacsony hatékonyságú hőszigetelést.

A megfelelő hőszigeteléssel a számlákat akár a felére is lehet csökkenteni, az pedig már csak az ingatlan méretétől függ, hogy ez mennyi megtakarítást eredményez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

AJÁNLJUK:

Kőzetgyapot és napelem? A legjobb párosítás!

Ki ne szeretné, ha új házában minél alacsonyabb lenne a rezsiköltség? Rengeteg megoldás létezik arra, hogy minél kevesebbet kelljen költeni, ezek kombinációja pedig még nagyobb spórolást eredményezhet. Az egyik ilyen a kőzetgyapot szigetelés és az alternatív energiaforrás felszerelése.