Régi ház felújítása — mire érdemes odafigyelni?

ROCKWOOL

4 perc

A homlokzatok utólagos hőszigetelése egyben lehetővé teszi azt, hogy az épület “új életre keljen” azaz, a külső falak új színeket, dekoratív külsőt kapjanak. Ezzel a felújítás során nemcsak a ház funkcionalitása, hanem a vizuális megjelenése is javítható.

Régi ház ötletes felújítása — mi a legfontosabb? 

A felújítási munkák során előtérbe kerül az adott létesítmény eredeti állapotának visszaállítása, A felújításnak, mint az épület funkcionalitásának javítására és esztétikájának növelésére szolgáló eljárásnak elsősorban az épület energiahatékonysági szintjének javítására kell irányulnia az aktuálisan érvényben lévő szabályozásnak megfelelően. Az idejétmúlt épületek a legtöbb esetben energiapazarló módon üzemelnek, ezért az üzemeltetésük jelentős költségekkel jár. Az ilyen épületek funkcionalitásának javításánál törekedni kell tehát az épület belsejéből távozó hőmennyiség, azaz a hőveszteség minimalizálására. A régi épületek hőtechnikai korszerűsítése során alkalmazott technológiákat figyelembe véve akár egy nagyon régi épület is energiahatékonnyá tehető. 

 

Tekintse meg: Régi ház felújítása – ötletek 

Milyen munkálatokat kell elvégezni egy régi ház felújításakor? 

 

Amennyiben a felújtással nem csak esztétikai javulást szeretnék elérni, hanem az épület energiafelhasználását is szeretnénk csökkenteni, mindenképp szükséges a ház megfelelő hőszigetelése. 

De milyen anyagot érdemes választani? A válasz meglehetősen egyszerű — olyat, amely lehetővé teszi az épület hőveszteségének maximális csökkentését, és emellett számos már előnyt is biztosít az épületben lakók részére. Iyen anyag a kőzetgyapot. Jó hőszigetelő képessége mellett a kőzetgyapot szerkezete képes elnyelni a zajokat is, valamint csillapítani a visszhangot és a rezgést – azaz kiváló hangszigetelő is egyben. A kőzetgyapot éghetetlensége garantálja az épület biztonságos használatát. A különböző sűrűségű és tulajdonságú szigetelőlemezek széles választéka megoldást nyújt szinte minden szigetelési problémára. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

AJÁNLJUK:

Férfibarlang a házunkban – ahol félrevonulhatunk. Ötletek a rendezéshez.

Minden férfi életében eljön a pillanat, amikor egyedül és kizárólag csak a nyugalomra vágyik. És az is előfordulhat, hogy nyugalmunkat egy alagsori helyiségben találják meg, ami egy igazi férfibarlanggá válhat.