ROCKWOOL kőzetgyapottal még egy rockbandát is el lehet némítani

Eszes Ádám

2 perc

Videón demonstrálta a ROCKWOOL, hogy mennyire hatékonyan nyeli el a zajt a kőzetgyapot szigetelés. A kőzetgyapot különleges szálszerkezete miatt nem csak a kifejezetten hangszigetelésre gyártott termékek, de az egyéb felhasználási céllal készült kőzetgyapot szigetelőelemek is ugyanolyan hatékonyan óvnak mindenkit a káros zajoktól, mint az a felvételen látszik.

A ROCKWOOL kutatás-fejlesztési vezetője most a kollégáiból álló rockzenekar segítségével mutatta meg, hogy miért érdemes a cég termékeit választani, ha a kőzetgyapot nyújtotta előnyök közül a hangszigetelés is kiemelten fontos.

A ROCKWOOL kőzetgyapot ugyanis nemcsak tökéletesen szigetel, de például az álmennyezetbe építve a helyiség akusztikai tulajdonságait is javítja. Ez egy zenekar esetében letisztultabb, zajmentes hangzást eredményez, amellyel valóban azt hallhatja a közönség, amit a dalszerzők szeretnének.

A felvételen az a folyamat követhető nyomon a háttérben látható zajmérő segítségével, hogy a kőzetgyapot milyen hatással van a környezeti zajokra. A különleges hangszigetelési képességet a kőzetgyapot nyílt szálszerkezetű felépítése garantálja.

Nemcsak rockbandáktól óv

Legyen az lakóépület, ipari felhasználású létesítmény, vagy kereskedelmi egység, ahogy az a videón is látszik, a ROCKWOOL szigetelőanyag alkalmazása az egyik legjobb hangszigetelési megoldás.

A beszűrődő, nem kívánt zajok zavarják mind a hatékony munkavégzést, mind a pihenést – káros hatással vannak egészségünkre. A folyamatos zajterhelés szélsőséges esetben betegségekhez is vezethet, mint pl. hallászavar, fülzúgás, alvászavarok.

Sok helyen azonban nem az ott játszó zenekarral, hanem egyéb zajforrással kell megbirkózni: lakásban akár egy zajos szomszéd, a munkahelyen a szomszédos irodában lévő kollégák hangos beszélgetése. Megfelelő hangszigeteléssel ezek a bajok orvosolhatók.

 

Küldjön visszajelzést!

E-mail címe nem kerül közlésre

AJÁNLJUK:

Túl nagy a szoba? Ezzel a megoldással lehet jó válaszfalat telepíteni

Szerencsésebb kialakítással akár két szoba is lehet egyből abban az esetben, ha minden adott a válaszfal beépítéséhez. Ahhoz, hogy az új terek alkalmasak legyenek a nyugodt légkör megteremtésére érdemes alaposan megtervezni a hangszigetelést.

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások