ROCKWOOL kőzetgyapottal még egy rockbandát is el lehet némítani

Eszes Ádám

2 perc

Videón demonstrálta a ROCKWOOL, hogy mennyire hatékonyan nyeli el a zajt a kőzetgyapot szigetelés. A kőzetgyapot különleges szálszerkezete miatt nem csak a kifejezetten hangszigetelésre gyártott termékek, de az egyéb felhasználási céllal készült kőzetgyapot szigetelőelemek is ugyanolyan hatékonyan óvnak mindenkit a káros zajoktól, mint az a felvételen látszik.

A ROCKWOOL kutatás-fejlesztési vezetője most a kollégáiból álló rockzenekar segítségével mutatta meg, hogy miért érdemes a cég termékeit választani, ha a kőzetgyapot nyújtotta előnyök közül a hangszigetelés is kiemelten fontos.

A ROCKWOOL kőzetgyapot ugyanis nemcsak tökéletesen szigetel, de például az álmennyezetbe építve a helyiség akusztikai tulajdonságait is javítja. Ez egy zenekar esetében letisztultabb, zajmentes hangzást eredményez, amellyel valóban azt hallhatja a közönség, amit a dalszerzők szeretnének.

A felvételen az a folyamat követhető nyomon a háttérben látható zajmérő segítségével, hogy a kőzetgyapot milyen hatással van a környezeti zajokra. A különleges hangszigetelési képességet a kőzetgyapot nyílt szálszerkezetű felépítése garantálja.

Nemcsak rockbandáktól óv

Legyen az lakóépület, ipari felhasználású létesítmény, vagy kereskedelmi egység, ahogy az a videón is látszik, a ROCKWOOL szigetelőanyag alkalmazása az egyik legjobb hangszigetelési megoldás.

A beszűrődő, nem kívánt zajok zavarják mind a hatékony munkavégzést, mind a pihenést – káros hatással vannak egészségünkre. A folyamatos zajterhelés szélsőséges esetben betegségekhez is vezethet, mint pl. hallászavar, fülzúgás, alvászavarok.

Sok helyen azonban nem az ott játszó zenekarral, hanem egyéb zajforrással kell megbirkózni: lakásban akár egy zajos szomszéd, a munkahelyen a szomszédos irodában lévő kollégák hangos beszélgetése. Megfelelő hangszigeteléssel ezek a bajok orvosolhatók.

 

2 responses to “ROCKWOOL kőzetgyapottal még egy rockbandát is el lehet némítani

  1. Csak az a bak a videóval, hogy látszik, a zajmérő manipulált. Amikor a targonca elviszi a hangszigetelő a “sound absorption” panelt, a zajmérő kijelző változatlanul a csökkent szintet mutatja, mikor már nem is volt a zajnyelő lap.
    Demonstrálni jó, de így azért kissé veszít a hiteléből a “teszt”.

    1. Tisztelt Levélíró!
      Videónk egy 7 részes sorozat egyik eleme, melyben a ROCKWOOL szigetelőanyagok jó tulajdonságait kívánjuk szemlélteni. A videók készítése során arra törekedtünk, hogy azok figyelemfelketőek érdekesek és emlékezetesek legyenek. Emiatt kerültük a száraz, tárgyilagos közlést, és a tulajdonságok szemléltetése során egyszerűen érthető, vicces megoldásokat alkalmaztunk. A videókban akadhatnak hibák, de úgy érezzük, hogy célunkat, a figyelem felkeltését elértük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

AJÁNLJUK:

Klíma: hogy állunk most? Kell nekünk, vagy sem?

Ugye, milyen kellemes érzés, amikor a 30 Celsius-fokos hőségben egyszer csak betérünk egy klimatizált helyiségbe? Jobb esetben kellemesen hűvös van, rosszabb esetben viszont jéghideg. Egyre többen ismerik fel, hogy káros az egészségre is, és nem is biztos, hogy szükség van rá.