Gondoltad volna? Bármit szigetelnél, a ROCKWOOL-nál elérhető

Eszes Ádám

4 perc

A kőzetgyapottal szinte bármilyen építményszigetelési feladat kivitelezhető. Akár ipari, akár lakossági célra használt ingatlanról van szó, a ROCKWOOL megoldást nyújt a legkülönbözőbb feladatokra. Még a gépészeti berendezések szigetelésére is.

A kőzetgyapot nem véletlenül egyre népszerűbb az építőiparban. Hosszú távú megoldást kínál, pozitív tulajdonságait így tartósan élvezheti az, aki ezt az alternatív megoldást választja.

A kőzetgyapot szigetelést gyártó ROCKWOOL számos területre készít szigetelőelemeket. A Magyarországon is jelen levő multinacionális vállalat termékeivel kivitelezhető a többi között:

  • a különböző típusú homlokzati hőszigetelések kivitelezése, a vakolható homlokzati hőszigetelő rendszertől kezdve egészen az ipari csarnokok hőszigeteléséig;
  • magastető és tetőtér energiahatékonyabbá tétele;
  • lapostetők lejtéskorrekciója;
  • padlók és födémek szigetelése;
  • a család bővülése, nagy terek kettéválasztása vagy új irodák kialakítása esetén a válaszfalak szigetelése
  • gépészeti berendezések szigetelése, ipari zajszintcsökkentés és az épületek tűzállóságának fejlesztése
  •  

Ugyan a különböző területekre különböző elvárásoknak megfelelő termékek készülnek, mégis vannak közös előnyeik. Azon túl persze, hogy kőzetgyapotból készültek.

A legfontosabb közös tulajdonsága a ROCKWOOL-termékeknek a tartósság: a kőzetgyapot építőanyagok nem veszítenek szilárdságukból az évek során sem, az épülettel megegyező élettartam garancia arra, hogy a szigetelőelemekre ne kiadásként, hanem befektetésként lehet tekinteni.

Fő a biztonság

Például biztonsági befektetésként. A kiváló hőtartó és hangnyelő tulajdonság mellett kőzetgyapot szigetelés tűzálló és éghetetlen, amely így védelmet biztosít a magas hőmérséklet ellen akkor is, ha homlokzati hőszigetelésként, vagy épp ipari hangszigetelésként van használatban.

A gyártó ráadásul teljeskörű támogatást nyújt a termékeihez, amelyekről minden leírás és műszaki adat elérhető a ROCKWOOL honlapján. Így azok a szakemberek is bátran vághatnak bele a kőzetgyapot szigeteléssel történő munkába, akik korábban még nem dolgoztak vele. Az építőiparban kevéssé jártas felhasználók számára is közérthetően írják le a kőzetgyapot előnyeit, így biztosítva, hogy az oldal és a szakemberek segítségével mindenki megtalálja a legelőnyösebb terméket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

AJÁNLJUK:

Zöld városok és épületek

Földünkön a városaiasodás több évtizedes tendencia. A városok lakossága és mérete folyamatosan növekszik. Hamarosan az emberiség nagyrésze városokban fog élni. A városok növekedése – hacsak nem figyelünk az épületek energiafelhasználásának csökkentésére – a környezetet erősen terhelő folyamattá válik. Különösen fontos, hogy mind az új, mind a régebben épült épületek zöldek, azaz fenntarthatóak legyenek. Ehhez nélkülözhetetlen az energiahatékony megoldások alkalmazása.