Gondoltad volna? Bármit szigetelnél, a ROCKWOOL-nál elérhető

4 perc

A kőzetgyapottal szinte bármilyen építményszigetelési feladat kivitelezhető. Akár ipari, akár lakossági célra használt ingatlanról van szó, a ROCKWOOL megoldást nyújt a legkülönbözőbb feladatokra. Még a gépészeti berendezések szigetelésére is.

A kőzetgyapot nem véletlenül egyre népszerűbb az építőiparban. Hosszú távú megoldást kínál, pozitív tulajdonságait így tartósan élvezheti az, aki ezt az alternatív megoldást választja.

A kőzetgyapot szigetelést gyártó ROCKWOOL számos területre készít szigetelőelemeket. A Magyarországon is jelen levő multinacionális vállalat termékeivel kivitelezhető a többi között:

  • a különböző típusú homlokzati hőszigetelések kivitelezése, a vakolható homlokzati hőszigetelő rendszertől kezdve egészen az ipari csarnokok hőszigeteléséig;
  • magastető és tetőtér energiahatékonyabbá tétele;
  • lapostetők lejtéskorrekciója;
  • padlók és födémek szigetelése;
  • a család bővülése, nagy terek kettéválasztása vagy új irodák kialakítása esetén a válaszfalak szigetelése
  • gépészeti berendezések szigetelése, ipari zajszintcsökkentés és az épületek tűzállóságának fejlesztése
  •  

Ugyan a különböző területekre különböző elvárásoknak megfelelő termékek készülnek, mégis vannak közös előnyeik. Azon túl persze, hogy kőzetgyapotból készültek.

A legfontosabb közös tulajdonsága a ROCKWOOL-termékeknek a tartósság: a kőzetgyapot építőanyagok nem veszítenek szilárdságukból az évek során sem, az épülettel megegyező élettartam garancia arra, hogy a szigetelőelemekre ne kiadásként, hanem befektetésként lehet tekinteni.

Fő a biztonság

Például biztonsági befektetésként. A kiváló hőtartó és hangnyelő tulajdonság mellett kőzetgyapot szigetelés tűzálló és éghetetlen, amely így védelmet biztosít a magas hőmérséklet ellen akkor is, ha homlokzati hőszigetelésként, vagy épp ipari hangszigetelésként van használatban.

A gyártó ráadásul teljeskörű támogatást nyújt a termékeihez, amelyekről minden leírás és műszaki adat elérhető a ROCKWOOL honlapján. Így azok a szakemberek is bátran vághatnak bele a kőzetgyapot szigeteléssel történő munkába, akik korábban még nem dolgoztak vele. Az építőiparban kevéssé jártas felhasználók számára is közérthetően írják le a kőzetgyapot előnyeit, így biztosítva, hogy az oldal és a szakemberek segítségével mindenki megtalálja a legelőnyösebb terméket.

Ezeket is olvasd el!

Így születnek az új helyiségek

Szerencsésebb kialakítással akár két szoba is lehet egyből abban az esetben, ha minden adott a válaszfal beépítéséhez. Ahhoz, hogy az új terek alkalmasak legyenek a nyugodt légkör megteremtésére érdemes alaposan megtervezni a hangszigetelést.

Százezreket lehet spórolni az otthoni zöldségtermesztéssel

A cím kicsit csalóka, hiszen nemcsak az üvegház kivitelezésén múlik az, hogy mennyit lehet szüretelni egy kerti üvegházból, hanem a választott növényeken és a ráfordított időn is. A cikkben azt mutatjuk meg, hogy optimális körülmények esetén mire számíthat a hobbi üvegház tulajdonosa.

Belehúzott az Európai Unió a környezetvédelembe – a felmérések szerint a lakosság is

A világ tengerpartjainak megtisztítását szervezte és a klímasemlegességgel kapcsolatos célkitűzésekről is felmérést készíttetett az Európai Bizottság. Az Európai Unió testülete 2050-re teljes klímasemlegességet szeretne, amelyet a tagállamok lakossága is támogatja. Ezzel együtt döntöttek arról is, hogy a takarítás világnapja alkalmából összeszedik a világ 80 országának tengerpartjairól a hulladékot.

Erre kell odafigyelni dűbelezésnél

A hőszigetelés dűbelekkel történő felhelyezése viszonylag egyszerűnek tűnik, azonban – mint számos egyszerűnek tűnő dolognál – vannak olyan folyamatai, amit nem mindegy, hogy hogyan csinálunk.

Így lehet télen-nyáron jó idő a tetőtérben

Rosszul szigetelt tetőtereknél visszatérő probléma, hogy telenként jóval több energiát kell felhasználni a helyiségek melegen tartására, nyáron viszont iszonyatosan meleg van. A tetőfedő anyagok kevésbé, de befolyásolják a hőtartással kapcsolatos tulajdonságokat, azonban a megfelelő szigetelés elengedhetetlen, ha spórolni akarunk a fűtés/hűtési költségeken.

Milyen fűtési rendszert érdemes választani?

Egy új ház tervezése esetén a leendő fűtési rendszer kiválasztása az egyik olyan pont, ami a szokásosnál több gondolkodási időt vehet igénybe. Konkrét válasz helyett összegyűjtöttük, hogy mire érdemes figyelni a mérlegelés során.

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások