Homlokzati hőszigetelés kőzetgyapotból – de mivel érdemes?

Eszes Ádám

3 perc

Ezen az oldalon sok cikk szólt már a kőzetgyapot, vagy más néven az ásványgyapot homlokzati szigetelés előnyeiről, konkrét megoldásról azonban kevesebb. Ezt a hiányt enyhítjük most a FRONTROCK bemutatásával.

Kiváló hő- és hangszigetelő, tűzbiztosság, páraáteresztés, könnyű kezelhetőség – a kőzetgyapot hőszigetelés előnyeit hosszasan lehetne még sorolni. Többször is bemutattuk már, hogy ezek a tulajdonságok miként következnek a teljesen természetes alapanyag, a bazaltkő felhasználásából.

Az energiahatékonyságon kívül otthonunk és környezetünk biztonságát is képes megteremteni a kőzetgyapot homlokzati hőszigetelés. A ROCKWOOL FRONTROCK MAX E kifejezetten erre a célra lett tervezve.

Éghetetlen, de páraáteresztő

A kétrétegű hőszigetelő lemez nagyobb mechanikai ellenállással, jobb hőszigetelő képességgel bír, mint az egyrétegű. Ezt a pontszerű terhelhetőséget biztosító felső, nagy testsűrűségű, 20 milliméter vastag réteg teszi lehetővé.

Az adatok alapján a FRONTROCK MAX E lemez kiemelkedően alkalmas homlokzatok éghetetlen, páraáteresztő hő- és hangszigetelésére, tűzterjedési gátak kialakítására.

A ROCKWOOL-lal teljesen nyugodtan élvezhetjük otthonunk kényelmét.

A FRONTROCK szigetelőlemezzel a lakók védve érezhetik magukat a nagyobb tűzesetektől. A termék kiváló tűzvédelmi tulajdonságokkal rendelkezik, ezért bármilyen tűzvédelmi besorolású, magasságú épületbe korlátozás nélkül beépíthető.

A ROCKWOOL a honlapján minden segítséget megad a kivitelezéshez. A legelső lépésektől egészen a munka utolsó fázisáig mindent egyszerű, és érthető videókon magyaráznak el. Az oldalról a részletes termékinformációk is elérhetők.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

AJÁNLJUK:

Ez történik, ha kőzetgyapotba csomagolva a fagyasztóba teszel egy tányér forró levest

Három kérdésre is választ kaphatsz, ha megnézed a cikkben szereplő videót. Ha épp építkezés vagy felújítás előtt állsz, akkor nyilván az lesz a legfontosabb kérdés, hogy a kőzetgyapot vajon mennyire tartja vissza a külső hőhatásokat, legyen szó akár jéghidegről, akár forróságról. A címben szereplő burkolt kérdésen kívül az is kiderül a videóból, hogy mi történik, ha egy jégkrémet sütőbe tesznek, természetesen kőzetgyapotba csomagolva.