5+1 home decor ötlet, amire nem is gondoltál volna

Eszes Ádám

4 perc

Miért kéne kidobni a már nem használt tárgyakat, amikor menő dekoráció vagy akár bútor is készíthető belőlük? Fésű, karácsonyi izzók, bögre – ezeket mind újra lehet hasznosítani.

A kreatív újrahasznosítás nemcsak azért jó, mert szebbé tehetjük vele otthonunkat. A környezet terhelését is csökkentjük vele, így nemcsak otthonoddal, de a természettel is jót teszel. Csak egy kis képzelőerő kell és néhány használt, selejtezésre váró dolog.

Hangulatos lomblenyomat

Ahhoz, hogy akár télen is megmaradjon a dús lombú fák feelingje, csak egy festékszóró és egy kisebb (lehetőleg magától földre hullott), levelekkel teli ág kell.

 

A festékszórót helyettesíteni is lehet a környezetbarátabb vízfestékkel.

Használt vödrökből virágtartó

Egy felújítás után általában maradnak festéshez használt vödrök, amiket másra már nem szívesen használ az ember. Itt egy tökéletes megoldás arra az esetre, ha kuka helyett inkább dekorációs elemként otthonod valamely üresebb helyét dobnád fel vele.

A vödrön kívül egy kis virágföld, egy szép virág kell, és máris kész a bejárati dekoráció.

 

Megunt pohárból meghitt hangulatú mécsestartó

Törött gallyakból és egy sima pohárból iszonyú hangulatos dekorációt lehet készíteni, ahogy ez a képen látszik is. Azonban tűzbiztonsági okokból érdemes arra figyelni, hogy a gallyak ne lógjanak túl a tartó peremén.

Konyharuhatartó bögrékből

Kinél ne rejtőzne a konyhaszekrényében legalább három-négy olyan bögre, amit ugyan már évek óta nem vett elő, de nincs szíve megválni tőle? A régi, padláson porosodó bögrék kiváló rongytartók lehetnek.

A rögzítést a vízszintes felület típusától függően pillanatragasztóval vagy szöggel is el lehet végezni.

Pohártartó gereblyéből

Igen, elsőre egy kicsit furcsán hangzik, de egy régi gereblyéből praktikus pohártartó is készülhet. Ehhez a célszerszámon és egy szögön kívül tényleg nem kell semmi más.

Hangulatvilágítás a karácsonyi izzósorból

Talán a legjobb maradt a legvégére. Mi értelme lenne évente egyszer használni a karácsonyi világítást, hogyha mindennapjainkat is feldobhatja. Az izzósor képtartóként is megállja a helyét, mint az a képen látszik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

AJÁNLJUK:

Alulról hűlő födém szigetelése professzionális módszerekkel

Garázs, pince – általában ezekben a helyiségekben találhatók azok a teherhordó szerkezetek, amelyeket – szakmai körökben – alulról hűlő födémeknek is szokás nevezni. Ezeknek a födémeknek energiafelhasználás szempontjából kifejezetten fontos a megfelelő hőszigetelése, most megmutatjuk, hogy mivel érdemes belevágni.