Így éri meg korszerűsíteni

Eszes Ádám

2 perc

Hamarosan jön a fűtési időszak, közeleg a tél, ezért ez még az utolsó időszak, amikor a tervezett felújításokat érdemes megkezdeni. A fejlesztésekkel rengeteget lehet megtakarítani már egy szezon alatt is.

A háztartások rezsiköltségének több mint felét teszik ki a fűtéssel kapcsolatos kiadások. Magyarország a fűtés hatékonysága tekintetében egyre közelebb kerül a nyugat-európai szinthez, azonban még mindig nagy a lemaradás.

Legyen szó akár a nyílászárók tervezett cseréjéről vagy hőszigetelés beépítéséről, azt mindenképp érdemes tudni, hogy a kettő egyszerre igazán hatékony. Harmadik lépésként a már meglévő fűtési rendszert lehet korszerűbbre cserélni.

A jó hőtartó képességű ajtók, ablakok fontos elemei egy gazdaságosan fenntartható otthonnak. A többrétegű ablaküvegek és a jól szigetelt ajtók nem engedik át a kívülről jövő hideget, így a fűtéshez sem kell annyi energiát felhasználni. Ez önmagában azonban keveset ér, ha a falak átveszik a kinti hőmérsékletet, és folyamatosan hűtik a szobákat.

A rosszul szigetelt otthonok egyik gyakori vendége a penészgomba.

Megfelelő hőszigeteléssel és korszerű nyílászárókkal a korábbi fűtésszámlák nagy része megspórolható. Ha a hőszigetelés hiányzik, akkor először azt érdemes rendbe tenni.

A hőszigetelésnél fontos szempont, hogy lehetőség szerint ne csak a homlokzati rész legyen leszigetelve. A padló és a födém szigetelése legalább olyan fontos, mint a homlokzaté. Hiszen a meleg ott szökik el, ahol csak lehet. Ha ez megvan, akkor jöhetnek az új nyílászárók.

Az ezzel a két komponenssel elért megtakarítást a fűtési rendszer korszerűsítésével lehet tovább fokozni.

Küldjön visszajelzést!

E-mail címe nem kerül közlésre

AJÁNLJUK:

Pince szigetelés ásványgyapottal: Hogyan csináld magadnak?

Szívesen szigetelnéd pincédet, de nem tudod, hogy hogyan és mivel kezdj neki? Most mutatunk egy megoldást, amely tartós, és hosszú távon rendkívül költséghatékony. A kőzetgyapot hőszigetelést szinte gyermekjáték felhelyezni, de ehhez egy pár dologra oda kell figyelni.

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások