Így készül egy ipari csarnok szigetelése

Eszes Ádám

2 perc

A kereskedelmi és ipari célt szolgáló csarnokok gyakran több ezer négyzetméteren, vagy még ennél is nagyobb alapterületen terülnek el. A csarnokok alapból rossz hőtartók, de egy jó szigetelés minden hő- és hangproblémát megold.

A fém oldalfalak könnyen átveszik a kinti hőmérsékletet, emiatt alaphelyzetben télen hideg, nyáron fullasztó meleg lesz a beltérben órák alatt.

Hogyan lehet ilyen nagy felületet úgy szigetelni, hogy jelentősen csökkenjen a hőveszteség? A ROCKWOOL csapata készített egy videót, amelyen több százezer négyzetméternyi lapostető profi szigetelését mutatják be. Az indiai Apollo Tyres gyöngyöshalászi gyárába, több mint 20 futballpályányi területre építették be a cég termékeit.

A több mint száz ország piacán jelen levő járműipari óriásvállalat nem véletlenül döntött a ROCKWOOL kőzetgyapot szigetelőrendszere mellett. A 145 milliárd forintnyi beruházásból megépült gumigyár szigetelt lapostetője több hőt tart bent, és a ROCKWOOL-termékek hangszigetelő-tulajdonsága miatt sokkal kevésbé zavarják a kinti zajok az épületben végzett tevékenységet.

A hőszigetelés kiemelten fontos tulajdonság egy olyan gyárban, ahol a gumihoz hasonló, éghető anyagokat gyártanak.

A kőzetgyapot hő- és hangszigetelés ugyanis teljes mértékben tűzálló. A tűzvédelem a ROCKWOOL termékek előnyös tulajdonsága, ami általában a tulajdonos kiemelt igénye az ilyen épületeknél. Az ipari csarnokok tűzvédelmét, valamint a hő- és hangszigetelés hatékonyságát is tovább lehet javítani az oldalfalak szigetelésével, ami pedig így történik:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

AJÁNLJUK:

Az alapoktól a háztetőig – min és hogyan tudunk spórolni egy építkezés során?

Egy építkezés ugyan drága mulatság, de azért nem kell anyagi csődbe hajszolni magunkat, mire áhított otthonunk felépül. Ebben a cikkben bemutatjuk, miként lehet az építkezéskor felmerülő tetemes kiadásokból észszerűen lefaragni anélkül, hogy fel kellene adni álmainkat.