Ott is jelen van a ROCKWOOL, ahol a legkevésbé számítanál rá

Eszes Ádám

2 perc

A világ egyik vezető kőzetgyapot szigetelőanyag gyártójáról elsőre sok minden beugorhat. Biztonság, gazdaságosság, tűzvédelem és a termékekkel borított építmények: családi házak, lakóházak és ipari csarnokok. Pedig a ROCKWOOL még a labdarúgásban is jelen van a legmodernebb magyar stadion alkotóelemeként.

Az új nevéről nem valószínű, hogy mindenki felismeri a GROUPAMA Arénát, amely nem más, mint az Üllői úti Ferencvárosi Stadion, vagyis a 2014-ben átadott Fradi pálya. Európa egyik legmodernebb stadionjában 6000 m² felületen került beépítésre ROCKWOOL szigetelőanyag.

Az óriási beruházáshoz nemcsak a hatalmas költségvetésre volt szükség. A 14,735 milliárd forintos beruházás építészterveit a S.A.M.O. Tervező és Ingatlanfejlesztő Kft. készítette, miközben 26 szakági tervező cég munkáját is ők koordinálták.

Többször írtunk már arról, hogy milyen fontos az energiahatékonyság szempontjából az alulról hűlő födémek szigetelése és ezt az aréna tervezői is pontosan így látták. A pálya alatt felépített, háromszintes VIP mélygarázs legfelső szintjének felső födémje kapott ROCKWOOL szigetelést.

Ezért választották a ROCKWOOL termékeit

A ROCKWOOL Ceilingrock szigetelőanyag beépítésével a tervezők és a kivitelezők biztosították a – nem fűtött – garázshelyiség feletti szinten lévő, fűtött helyiségek szigetelését.

A Ceilingrock kőzetgyapot lemezek elsősorban zárt terű lefelé hűlő födémek, például garázsok vagy pincék hőszigeteléséhez javasolt, egy oldalon speciális üvegfátyollal ellátott hőszigetelő termékek. Mivel beépítésük után sem zsugorodnak, ezért pontos kivitelezés mellett a későbbiekben sem kell tartani a vonalmenti hőhidak kialakulásától. A speciális fehér üvegfátyol megakadályozza a kőzetszálak kiporzását és esztétikus megjelenést biztosít, igény szerint festhető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

AJÁNLJUK:

Az alapoktól a háztetőig – min és hogyan tudunk spórolni egy építkezés során?

Egy építkezés ugyan drága mulatság, de azért nem kell anyagi csődbe hajszolni magunkat, mire áhított otthonunk felépül. Ebben a cikkben bemutatjuk, miként lehet az építkezéskor felmerülő tetemes kiadásokból észszerűen lefaragni anélkül, hogy fel kellene adni álmainkat.