Ott is jelen van a ROCKWOOL, ahol a legkevésbé számítanál rá

Eszes Ádám

2 perc

A világ egyik vezető kőzetgyapot szigetelőanyag gyártójáról elsőre sok minden beugorhat. Biztonság, gazdaságosság, tűzvédelem és a termékekkel borított építmények: családi házak, lakóházak és ipari csarnokok. Pedig a ROCKWOOL még a labdarúgásban is jelen van a legmodernebb magyar stadion alkotóelemeként.

Az új nevéről nem valószínű, hogy mindenki felismeri a GROUPAMA Arénát, amely nem más, mint az Üllői úti Ferencvárosi Stadion, vagyis a 2014-ben átadott Fradi pálya. Európa egyik legmodernebb stadionjában 6000 m² felületen került beépítésre ROCKWOOL szigetelőanyag.

Az óriási beruházáshoz nemcsak a hatalmas költségvetésre volt szükség. A 14,735 milliárd forintos beruházás építészterveit a S.A.M.O. Tervező és Ingatlanfejlesztő Kft. készítette, miközben 26 szakági tervező cég munkáját is ők koordinálták.

Többször írtunk már arról, hogy milyen fontos az energiahatékonyság szempontjából az alulról hűlő födémek szigetelése és ezt az aréna tervezői is pontosan így látták. A pálya alatt felépített, háromszintes VIP mélygarázs legfelső szintjének felső födémje kapott ROCKWOOL szigetelést.

Ezért választották a ROCKWOOL termékeit

A ROCKWOOL Ceilingrock szigetelőanyag beépítésével a tervezők és a kivitelezők biztosították a – nem fűtött – garázshelyiség feletti szinten lévő, fűtött helyiségek szigetelését.

A Ceilingrock kőzetgyapot lemezek elsősorban zárt terű lefelé hűlő födémek, például garázsok vagy pincék hőszigeteléséhez javasolt, egy oldalon speciális üvegfátyollal ellátott hőszigetelő termékek. Mivel beépítésük után sem zsugorodnak, ezért pontos kivitelezés mellett a későbbiekben sem kell tartani a vonalmenti hőhidak kialakulásától. A speciális fehér üvegfátyol megakadályozza a kőzetszálak kiporzását és esztétikus megjelenést biztosít, igény szerint festhető.

Küldjön visszajelzést!

E-mail címe nem kerül közlésre

AJÁNLJUK:

Vízgyűjtős házak – ahol az eső is csökkenti a rezsit

Azok, akik nem gyűjtik az esővizet elsőre nem is gondolnák, hogy hányféleképp lehetne hasznosítani ahelyett, hogy a csatornába ömlik. Kertes házaknál elsősorban öntözésre fordítható az összegyűjtött csapadék. Minimális átalakítással azonban ivóvíz helyett akár esővízzel is lehet öblíteni a vécét, sőt megfelelő szűréssel mosásra és fürdésre is alkalmas lesz.

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások