Vízmegtakarítási tippek ROCKWOOL kőzetgyapottal

Eszes Ádám

2 perc

Ki gondolná, hogy a kertészetek is használják ugyanazt a technológiát, amellyel otthonunkat hő- és hangszigeteltté, valamint teljesen tűzvédetté tehetjük. A GRODAN kőzetgyapot termesztőközeggel vízpazarlás nélkül, hatékonyan csíráztathatunk bármilyen növényt, akár ipari mennyiségben is.

A GRODAN első vevői még csak a vízmegtakarítást és a hozam növekedését tapasztalták. A ROCKWOOL-csoporthoz tartozó kőzetgyapot-termék napjainkra már gyakorlatilag a termesztési ciklus minden részére biztosít hatékony megoldást.

A GRODAN kőzetgyapot termesztőközeg az úgynevezett „Precision Growing” atyjának tekinthető. Ennek lényege, hogy a lehető legkevesebb tápanyag felhasználásával a lehető legnagyobb hozam legyen elérhető.

A GRODAN 100%-ig környezetbarát és újrahasznosítható.

De hogyan is működik ez a gyakorlatban?

A kőgyapot az üvegházakban történő precíziós gazdálkodás egyik fő segédeszköze, de nem csak üvegházakban használható. Ha a gyökér és környezete mindvégig optimális körülmények között van, akkor az a növény jóval aktívabb növekedését segíti elő.

A GRODAN kiválóan megtartja a növekedéshez szükséges vizet és a tápanyagoldatot.

Így ahelyett, hogy a talajba elszivárogna, a növény közvetlen közelében marad. Ez pedig azt jelenti, hogy jóval kevesebb öntözéssel érhetjük el ugyanazt a hatást, mint a földben termesztett növényeknél. Nem beszélve arról, hogy a kőzetgyapot termesztőközeg steril, baktériumoktól és kártevőktől teljesen mentes.

Szerencsére készítettek profi kertészek egy videót arról, hogy miért jó GRODAN-t használni. Ezen az angol nyelvű kisfilmen nemcsak azt mutatják meg, hogy milyen eredményes a növekedés, hanem az is látszik, hogy a növények átültetése is jóval egyszerűbb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

AJÁNLJUK:

Így történik a kőzetgyapot újrahasznosítása

A kőzetgyapot kiváló hőszigetelő és emellett teljesen tűzálló, de nem csak ezért jó dolog. Teljesen környezetbarát, így természetesen újrahasznosítható. Nemcsak a ROCKWOOL hő- és hangszigetelő termékei, hanem a gazdaságos növénytermesztéshez használt GRODAN szaporítókockák is.