ROCKWOOL kőzetgyapottal még egy rockbandát is el lehet némítani

Eszes Ádám

2 perc

Videón demonstrálta a ROCKWOOL, hogy mennyire hatékonyan nyeli el a zajt a kőzetgyapot szigetelés. A kőzetgyapot különleges szálszerkezete miatt nem csak a kifejezetten hangszigetelésre gyártott termékek, de az egyéb felhasználási céllal készült kőzetgyapot szigetelőelemek is ugyanolyan hatékonyan óvnak mindenkit a káros zajoktól, mint az a felvételen látszik.

A ROCKWOOL kutatás-fejlesztési vezetője most a kollégáiból álló rockzenekar segítségével mutatta meg, hogy miért érdemes a cég termékeit választani, ha a kőzetgyapot nyújtotta előnyök közül a hangszigetelés is kiemelten fontos.

A ROCKWOOL kőzetgyapot ugyanis nemcsak tökéletesen szigetel, de például az álmennyezetbe építve a helyiség akusztikai tulajdonságait is javítja. Ez egy zenekar esetében letisztultabb, zajmentes hangzást eredményez, amellyel valóban azt hallhatja a közönség, amit a dalszerzők szeretnének.

A felvételen az a folyamat követhető nyomon a háttérben látható zajmérő segítségével, hogy a kőzetgyapot milyen hatással van a környezeti zajokra. A különleges hangszigetelési képességet a kőzetgyapot nyílt szálszerkezetű felépítése garantálja.

Nemcsak rockbandáktól óv

Legyen az lakóépület, ipari felhasználású létesítmény, vagy kereskedelmi egység, ahogy az a videón is látszik, a ROCKWOOL szigetelőanyag alkalmazása az egyik legjobb hangszigetelési megoldás.

A beszűrődő, nem kívánt zajok zavarják mind a hatékony munkavégzést, mind a pihenést – káros hatással vannak egészségünkre. A folyamatos zajterhelés szélsőséges esetben betegségekhez is vezethet, mint pl. hallászavar, fülzúgás, alvászavarok.

Sok helyen azonban nem az ott játszó zenekarral, hanem egyéb zajforrással kell megbirkózni: lakásban akár egy zajos szomszéd, a munkahelyen a szomszédos irodában lévő kollégák hangos beszélgetése. Megfelelő hangszigeteléssel ezek a bajok orvosolhatók.

 

2 responses to “ROCKWOOL kőzetgyapottal még egy rockbandát is el lehet némítani

  1. Csak az a bak a videóval, hogy látszik, a zajmérő manipulált. Amikor a targonca elviszi a hangszigetelő a “sound absorption” panelt, a zajmérő kijelző változatlanul a csökkent szintet mutatja, mikor már nem is volt a zajnyelő lap.
    Demonstrálni jó, de így azért kissé veszít a hiteléből a “teszt”.

    1. Tisztelt Levélíró!
      Videónk egy 7 részes sorozat egyik eleme, melyben a ROCKWOOL szigetelőanyagok jó tulajdonságait kívánjuk szemlélteni. A videók készítése során arra törekedtünk, hogy azok figyelemfelketőek érdekesek és emlékezetesek legyenek. Emiatt kerültük a száraz, tárgyilagos közlést, és a tulajdonságok szemléltetése során egyszerűen érthető, vicces megoldásokat alkalmaztunk. A videókban akadhatnak hibák, de úgy érezzük, hogy célunkat, a figyelem felkeltését elértük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

AJÁNLJUK:

Ennyire könnyű dolgozni a kőzetgyapottal

Számos előnye van a kőzetgyapot szigetelőanyagoknak. Ezek közül az egyik, hogy könnyen formázható, azaz egyszerű vele dolgozni. A ROCKWOOL alelnöke most azt mutatja meg, hogy ez mekkora szabadságot adhat nemcsak a kivitelezők, hanem a tervezők, fantáziájának is.