Ennyire könnyű dolgozni a kőzetgyapottal

Eszes Ádám

2 perc

Számos előnye van a kőzetgyapot szigetelőanyagoknak. Ezek közül az egyik, hogy könnyen formázható, azaz egyszerű vele dolgozni. A ROCKWOOL alelnöke most azt mutatja meg, hogy ez mekkora szabadságot adhat nemcsak a kivitelezők, hanem a tervezők, fantáziájának is.

Kertes ház, játszóház, ipari csarnok. Ezekben az a közös, hogy mindegyiket ki lehet szigetelni a ROCKWOOL kőzetgyapottal. Ugyan a középső kakukktojás, hiszen nem biztos, hogy van értelme egy játszóházat külső szigeteléssel ellátni, annak szemléltetésére viszont tökéletes, hogy szinte bármilyen felületnek meg lehet oldani a szigetelését a ROCKWOOL termékeivel.

Miért jó ez?

Legyen szó bármilyen merész vagy formabontó ötletről, a ROCKWOOL-lal nemcsak az épület energiahatékonysága csökkenthető. A kőzetgyapot hőszigeteléssel az ingatlanban levők biztonsága is garantált. Mivel a ROCKWOOL fő alapanyaga a bazaltkő éghetetlen, a szigetelőelemek tűzhatlanok. De a hőszigetetelésnél és a tűzvédelemnél is többet nyújt – kiváló hangszigetelők is.

Ezeket az előnyöket ráadásul a lehető legtovább élvezheti a tulajdonos, mert a kőzetgyapot hőszigetelő-anyagok rendkívül tartós és időálló termékek. Kiváló hőszigetelő és további előnyös tulajdonságukat megtartják teljes élettartamuk alatt, ezzel is hozzájárulva az épületek folyamatos passzív tűzvédelméhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

AJÁNLJUK:

Padlásfödémek hőszigetelése – mit érdemes tudni erről?

Sok családi ház rendelkezik olyan padlástérrel, mely méreténél vagy kialakításánál fogva nem beépíthető. Emiatt általában az ilyen tetőtereket nem is szigetelik, és nyilvánvalóan nem is fűtik. Így két olyan tér kerül egymás alá, amelyikből az egyik fűtött, a másik fűtetlen. Emiatt fontos a két helyiséget elválasztó födém szigetelése. Miért fontos egy ilyen felület szigetelése? Erről néhány tippet mutatunk be cikkünkben. Miért kell szigetelni a padlásfödémeket?