Így csinálj otthon padlószigetelést!

Eszes Ádám

3 perc

Elsősorban a lépészaj csökkentése miatt kezd bele valaki a padló vagy a födém szigetelésébe, ezért érdemes olyan szigetelést választani, amely a hangfrekvenciák széles skáláját el tudják nyelni. Arra viszont figyelni kell, hogy nem minden esetben a hangszigetelés a legfontosabb feladata.

Alapvetően kétféle födém/ padlószigetelést lehet megkülönböztetni: az egyik, ahol csak zajcsökkentésre van szükség, míg a másik típusnál a fűtetlen helyiség felett nemcsak hang-, hanem hőszigetelésre is szükség van.

Tökéletes választás a ROCKWOOL kőzetgyapot hő- és hangszigetelés mindkét esetre, hiszen amellett, hogy kiváló hangszigetelő termékekről van szó, a kőzetgyapot hőszigetelő tulajdonságai is kiemelkedők, ráadásul tűzálló is.

Ott, ahol fűtött tereket választanak el a födémek, érdemes az erre a célra fejlesztett Steprock szigetelőlapokat és az RST szegélylapokat választani. Meg kell különböztetni a nedves technológiával készített padlót, illetve a száraz technológiájú padlót. A nedves technológiához a Steprock ND szigetelőlemez, a száraz padlóhoz a Steprock HD szigetelőlap az ideális megoldás.

Egy garázs feletti padlószigetelésnél nem feltétlenül a lépészaj csökkentése a legfontosabb feladat.

A fűtetlen alsó teret a fűtöttől elválasztó födém esetében a választott terméknek elsősorban a hőszigetelés a feladata, hiszen gondoljunk bele: egy garázsnál egyáltalán nem zavaró a lépészaj, ellenben a fenti szint alulról zajló hűtése az.

Egy problémára többféle megoldás

A fűtetlen helyiség funkciója szerint is több szigetelőanyag van, a garázsfödémek esetén például a ROCKWOOL Ceilingrock szigetelőlapja szép, egységes fehér felületet biztosít.

Ha megvan a megfelelő szigetelőanyag, akkor már csak installálni kell. Ez egy viszonylag egyszerű feladat, amely azonban nagyfokú precizitást igényel. Az, aki nem biztos abban, hogy képes rá, inkább hívjon szakembert, aki viszont úgy érzi, hogy meg tudja csinálni, annak az alábbi videó nyújt kifejezetten jó iránymutatást:

2 responses to “Így csinálj otthon padlószigetelést!

  1. Kedves Rockwool!
    A videó ezen az oldalon sajnos nem érhető el:
    “Így csinálj otthon padlószigetelést!”
    Esetleg valahol megtekinthető?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

AJÁNLJUK:

10 tipp a napelem vásárlásához

Egyszerre izgalmas és félelmetes élmény laikusként belevágni a napenergia-rendszer vásárlásba. A hirdetések helyett az igazán fontos szempontokra összpontosítsunk, hiszen ez egy viszonylag nagy beruházás, ami hosszú távra szól.