5 költséghatékony tipp fürdőszoba felújításához

ROCKWOOL

6 perc

A felújítások elvégzésével új életet lehelhetünk otthonunk régebbi belső tereibe. Ezáltal sokkal jobban mutatnak majd: esztétikusak, rendezettek és stílusosak lesznek. Sajnos a felújítások általában magas költségekkel járnak. Szerencsére léteznek módszerek ennek korlátozására. Íme néhány javaslat arra, hogy minél költséghatékonyabb legyen a fürdőszoba felújítása.

A felújítások elvégzésével új életet lehelhetünk otthonunk régebbi belső tereibe. Ezáltal sokkal jobban mutatnak majd: esztétikusak, rendezettek és stílusosak lesznek. Sajnos a felújítások általában magas költségekkel járnak. Szerencsére léteznek módszerek ennek korlátozására. Íme néhány javaslat arra, hogy minél költséghatékonyabb legyen a fürdőszoba felújítása.

A fürdőszoba felújításának költségei — csempe és egyéb anyagok

A fürdőszoba felújítása általában költségesebb, mint a lakás egyéb helyiségeinek modernizálása. A fürdőszoba olyan kiváló minőségű anyagok és berendezések használatát igényli, amelyek ellenállnak az ebben a belső térben gyakran jelen lévő párásnak és nedvességnek. A tartós és biztonságos megoldás nyilvánvaló példája a csempével burkolt fürdőszoba.

A fürdőszobák felújításakor többnyire vízvezeték-szerelési munkálatokat is végre kell hajtanunk, például csövek cseréjét vagy szellőztető rendszer beépítését. Különösen egy régi ház felújítása vonja maga után az összes csővezeték és kapcsoló korszerűsítését.

Akár egy kisebb fürdőszoba alapos felújítását, akár egy nagy fürdőszoba korszerűsítését tervezzük, jelentős kiadásokkal kell számolnunk. Ezt szem előtt tartva, a fürdőszoba-felújítás költséghatékonysága különös jelentőséget kap. Ez magában foglalja a projekt olyan módon történő megtervezését és megvalósítását, hogy az a lehető legalacsonyabb költségek mellett a lehető legjobb eredményt biztosítsa.

A büdzsé beosztása

Mielőtt belevágnánk a projekt megvalósításába, alaposan gondoljuk át az igényeinket és pénzügyi lehetőségeinket. Érdemes kiszámolni, hogy a házi költségvetésből mennyit tudunk elkölteni anyagokra, berendezésekre és a szakemberek munkadíjaira. Ennek a kezdeti fázisnak nemcsak a költségek kiszámítására kell korlátozódnia, hanem annak felderítésére is kell kiterjednie, hogy pontosan milyen mennyiségű anyagot kell beszerezni.  Például egy új helyiség kialakítását is magába foglaló felújítás esetén ki kell számolni, hogy hány panelre lesz szükség ahhoz, hogy a teljes térelválasztó fal kivitelezhető legyen.

A megfelelő anyagok és berendezések kiválasztása

Jelenleg a piacon már számtalan, fürdőszobákban alkalmazandó anyag és lakberendezési megoldás áll rendelkezésre. Az egyik legérdekesebb lehetőség a panelekkel burkolt fürdőszoba zuhanyzóval. Panelburkolatok nagyszerű alternatíváját jelentik a csempékkel fedett fürdőszobáknak. Az ilyen födémek és falak burkolásának nagy előnye, hogy más anyagokat utánozhatnak, akár természetes kinézetűeket is, például fát.

A fürdőszobába szánt anyagok és berendezések vásárlásakor nem érdemes csak az árak alapján dönteni. A legdrágább opciók nem mindig a legmagasabb színvonalúak. Gyakran találhatunk ugyanolyan jó, de olcsóbb megoldásokat, amelyekkel pénzt takaríthatunk meg. A legjobb választáshoz érdemes a termékek műszaki paramétereit és más felhasználók véleményét megismerni.

Megbízható kivitelező kiválasztása

A következő jelentős tényező, amely jelentős hatással van a fürdőszoba felújításának költséghatékonyságára, a megfelelő kivitelező kiválasztása. A szakember kiválasztásakor célszerű a tapasztalat, a referenciák és az árajánlat alapján meghozni a döntést. Érdemes kideríteni, hogy végzett-e már hasonló munkákat. Ha például ez lenne az első panelekkel végzett burkolása egy kis méretű fürdőszobában, talán jobb lenne valaki mást találni, akinek van tapasztalata az ilyen típusú projektekben.

Egy jó kivitelező nemcsak a felújítási munkálatokat végzi el magas színvonalon, hanem tanácsot is ad az anyagok kiválasztásában, szem előtt tartva az ügyfél igényeit és büdzséjét. Amennyiben megbízható szakembert választottunk, minimálisra csökkenthetjük annak kockázatát, hogy olyan utólagos javításokat kell majd végrehajtani, amelyek további költségeket vonják maguk után.

Víz- és energiatakarékosság

A fürdőszoba felújítása remek alkalom arra is, hogy megfontoljuk olyan megoldások alkalmazását, amelyekkel későbbiekben spórolhatunk a számlákon. Manapság már számos modern technológia érhető el a piacon, amelyek mind a környezetre, mind a pénztárcánkra jó hatással lehetnek. Ilyen megoldások például a víztakarékos funkcióval ellátott mosdókagyló-csaptelepek, az energiatakarékos villanykörték vagy a LED-es világítás. Még ha az ilyen készülékek ára magasabb is az átlagnál, érdemes észben tartani, hogy az ilyen jellegű kiadás hosszú távon megtérül.

Kedvező és promóciós ajánlatok keresése

A legjobb ajánlat megtalálása érdekében érdemes összehasonlítani a különböző gyártók és barkácsáruházak kínálatát. Érdemes utánanézni a leárazásoknak vagy kedvezményeknek. Ennek érdekében hasznos lehet figyelemmel kísérni az üzletek és a gyártók honlapjait, illetve igénybe venni az online elérhető árösszehasonlító-portálokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

AJÁNLJUK:

Nyaraló egész éves használatra

Egy nyaraló igazi szórakozás. És ha egész évben tudnánk használni, akkor igazából a hely lesz, ahova mindig vissza akarunk térni. Milyen további előnyei vannak egy ilyen ingatlannak? Magasabb érték és az őszi vagy téli időszakban való időtöltési lehetőség egy igazán gyönyörű helyen. Ezek az előnyei annak, ha egy nyaralót egész éves használhatóságúra alakítjuk át.